USGlobalSat GPS Forums

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10
 71 
 on: August 18, 2015, 01:59:01 pm 
Started by USG_Tech12 - Last post by USG_TECH9
USB GPS on Android is only for Android 3.1 and above.

Android 2.3.7 does not support "USB Host Mode", which is required for using a USB GPS on your Android device.

-Jesse

 72 
 on: August 18, 2015, 01:59:11 am 
Started by USG_Tech12 - Last post by mapek
Hello,
I have Android 2.3.7. I got following error while installing the download from first link: There is a problem parsing the package.

 73 
 on: August 13, 2015, 06:58:37 pm 
Started by USG_Tech14 - Last post by USG_Tech14
Know compatible USB devices for Window 10 are
BU-353-S4
ND-100S
ND-105C

For serial devices if you have the cable set BR305-USB8 it will work.

Also the DG-200 is compatible

For the BU-353 please read this work around http://www.usglobalsat.com/forum/index.php?topic=4464.msg14047#msg14047

For the DG-100 please read this work around  http://www.usglobalsat.com/forum/index.php?topic=4464.msg14023#msg14023.



 74 
 on: July 20, 2015, 10:47:16 am 
Started by spcmnspff - Last post by gerhard
The protocol is proprietary, ask GlobalSat for the protocol. I have them but cannot send them.
I have done an open source implementation here:
https://github.com/gerhardol/globalsat-sporttracks-plugin

 75 
 on: July 12, 2015, 04:28:56 am 
Started by USG_TECH9 - Last post by robinduckett
Hello,
I am trying to run your globalsat USB on a Nexus 7 (running Android 5.1.1) I have installed the USBGPS4DROID , and enabled 'mock locations.
I have not yet been able to get the tablet to 'discover' the satnav. Is there something else I should do? I have connected it  to the tablet via a powered USB hub.
It would be great to have a detailed installation instruction.

Alternatively, if you can't help, can you send me a link to 'Herbert' who made the app, as presumably he'll be able to advise. I cannot find a way of contacting him (I've tried github, xdadevelopers forum and youtube).
Thanks, Robin

ps there are only 4 fingers in a hand!

 76 
 on: June 22, 2015, 03:39:55 pm 
Started by DEPOM - Last post by DEPOM
It is not possible in this version to upload the device configuration. Please release the correct version.

 77 
 on: June 11, 2015, 05:09:37 am 
Started by ccee - Last post by salsan
I've found problem with SportTrack, data exported on tcx result little bit wrong when upload it on Strava, for resolve this problem I wrote a little script in PHP

Example of problem
segment no detected on strava
segment time wrong
etc

I tested with my script and I found lost segment and time of cycling is similar to garmin of my friends :-)


source code here
https://github.com/salsan/act

and a webpage for testing it
http://act2tcx.altervista.org/


 78 
 on: May 30, 2015, 05:13:44 pm 
Started by foo_fighter - Last post by foo_fighter
Has anyone tried it?

Official released formal firmware (latest)
UI Language : English, Spanish, Italian, French, German, Chinese(SC), Russian
Release note :
1. Altitude and auto calibration functions have been fully reviewed, redesigned and strengthened.
2. ANT+ connection is reinforced.
3. Other improvements such as GPS speed, heart rate related functions and miscellaneous.

 79 
 on: April 03, 2015, 05:59:49 am 
Started by XXXL - Last post by XXXL
Hello,
After years and years of use your GPS products I got to a problem: I have PC with Windows 10, Training Gym Pro 1.8.0 and GH-625xt watch. First, when starting TG Pro and no watch plug in (or no cable also...), the program is loking for a watch for some 10 seconds and if I touck keyboard or mouse in that time, my PC freeze and need a restart. If I wait long enough, I get this message: Device Detection failed, please checked device for COM port settings.
I can then plug my watch in, select ''Connect to PC'' and scan for COM port... I get the same message over and over again, then after 5-10 tries they connect, and lost connenction in the middle of data transfer, and then here we go again...
I have tried different USB ports, delete and reinstal TG Pro and Windows drivers, change the plugin sequence, but with no luck...
Any suggestions?

 80 
 on: March 12, 2015, 12:07:43 pm 
Started by SyBB - Last post by SyBB
Hi,

Device: USGlobalSat BU-353S4

Hardware:  MacPro
Operating system: OSX 10.8.5
Programming Language: C

Mac OSX USB Driver: Version 1.5.1
GPSUtility: Version 2.10

I am working on an application to read the NMEA data from the device.

When I run the GPSUtility it obtains a fix of my current position and
the NMEA data scrolls by in the left panel.  It appears that the device
is working properly and the software driver is installed.

If I quit the GPSUtility and start my application, it reads and displays
the NMEA data.

If I run my application before running the GPSUtility it doesn't read or
display the NMEA data.

I suspect that the problem is in initializing the device.  Per the FAQ,
I have tried sending the following NMEA sentences.

4800/8/N/1 - 4800/8/N/1 - $PSRF100,1,4800,8,1,0*0E
Warm Start - $PSRF101,0,0,0,0,0,0,12,2*16
Enable WAAS/EGNOS - $PSRF151,01*0F
Enable GGA Output 1sec - $PSRF103,0,0,1,1*25
Enable GLL Output 1sec - $PSRF103,1,0,1,1*24
Enable GSA Output 5sec - $PSRF103,2,0,5,1*23

I write the sentences to the device with the checksum followed by <CR><LF>.

I check the return code after writing to the device and there is no error.

Am I missing something?  Are there any additional initialization sentences
that I should be using?

Sincerely,

SyBB

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10

Page created in 0.123 seconds with 16 queries.